Tagtik

Grootste WK-comeback in 48 jaar

Genki Haraguchi en Takashi Inui bezorgden de Rode Duivels en hun fans knikkende knieën in de tweede speelhelft. Maar de jongens van Roberto Martinez toonden met heel veel maturiteit en teamgeest de weerbaarheid die ze door de jaren heen opgebouwd hebben. Vertonghen en invallers Fellaini en Chadli brachten de Duivels net voor affluiten opnieuw op voorsprong.

Bij de 0-2 achterstand na een uur voetballen, leek het een onmogelijke zaak voor de Belgen om zich alsnog te kwalificeren voor de kwartfinale. Toch slaagden de Rode Duivels in deze ongelofelijke comeback. De overwinning van de Belgen is zelfs historisch want voor het eerst in 48 jaar slaagde een land er immers in om in de knock-outfase een achterstand van twee doelpunten op te halen. West-Duitsland was de laatsre die hierin slaagde, op het WK in 1970 tegen Engeland. De West-Duitsers hadden toen zelfs verlengingen nodig, terwijl onze jongens de klus zo konden klaren.

Zouden de Brazilianen wakker liggen van onze Duivels na deze impressionante comeback? Op vrijdag neemt België het in de kwartfinale van dit WK op tegen topfavoriet Brazilië.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren