Tagtik

Grote manifestatie in Barcelona tegen onafhankelijkheid

In de straten van Barcelona zijn vandaag tienduizenden mensen samen gekomen om te betogen tegen een mogelijke onafhankelijkheid van Catalonië. Zaterdag vond ook in Madrid al een optocht plaats voor Spaanse eendracht, maar nu wordt verrassend genoeg het centrum van Barcelona ook overspoeld door mensen die tegen de uitroeping van Catalaanse onafhankelijkheid zijn.

De Spaanse premier Rajoy zei inmiddels in een televisie-interview dat hij Catalaanse onafhankelijkheid met alle mogelijke middelen zal proberen verhinderen. "Wees er maar zeker van dat de regering zal verhinderen dat elke verklaring van onafhankelijkheid ook maar iets wordt. Spanje zal Spanje blijven en dat zal nog lang zo zijn", zei premier Mariano Rajoy in een tv-interview op de Spaanse omroep.

De tienduizenden betogers vandaag in Barcelona geven alvast een duidelijk signaal dat ze fier zijn op hun Catalaanse vlag, die massaal werd uitgedeeld, én dat ze niet onafhankelijk willen worden. Na de JA in het Catalaans onafhankelijkheidsreferendum van vorige week, zorgt dit alvast voor interne spanningen bij de Catalanen onderling.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren