Tagtik

Haalt Gent na BK ook WK wielrennen binnen?

In 2019 zullen de beste Belgische wielrenners en wielrensters strijden om de titel van Belgisch kampioen in en rond de stad Gent. De Stroppendragers dromen nu echter nog grootser: ze willen het WK binnenhalen!

Vlaanderen zou graag in 2021 het wereldkampioenschap wielrennen organiseren. Daarvoor moet het tegen juni een kandidatuur indienen bij de UCI. Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) maakte alvast 3.5 miljoen euro vrij om de Vlaamse kandidatuur kracht bij te zetten.

Gent is er als de kippen bij om zich naar voor te schuiven als ideale gaststad voor het WK wielrennen. "In Gent staat de wieg van heel wat klassiekers: de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Omloop Het Nieuwsblad ... Daarnaast is de Zesdaagse van Gent een wereldwijd begrip. We mochten al 3 keer de Tour verwelkomen en in 2019 zijn we gaststad voor de organisatie van het BK wielrennen. Het WK zou een bijzonder mooie aanvulling zijn op dit palmares", klinkt het enthousiast bij schepen van Sport Resul Tapmaz.

Gent droomt van een mythisch parcours via een grote lus door de Vlaamse Ardennen, gevolgd door een aantal rondjes op een gesloten parcours in Gent.

Antwerps burgemeester Bart De Wever had echter eerder al interesse getoond in het WK, maar ook Ronse, Geraardsbergen en Oudenaarde dromen van een gezamenlijke kandidatuur.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren