Tagtik

Handgranaat ontploft op terras Antwerps restaurant

De drugsoorlog woedt genadeloos verder in de straten van Antwerpen. Het allerlaatste wapenfeit zorgt voor heel veel angst bij de buurtbewoners.

In de nacht van woensdag op donderdag hebben onbekenden een handgranaat gegooid op het terras van restaurant Mevlana, op de hoek van de Lange Scholiersstraat en de Stuivenbergstraat in Antwepen. Het restaurant staat bekend als een ontmoetingsplaats voor leiders in het cocaïnecircuit.

"De explosie heeft schade aangericht aan de gevel en aan geparkeerde auto’s in de buurt. Gewonden zijn er niet gevallen. Zowel de ontmijningsdienst Dovo als het labo van de federale politie komen ter plaatse voor onderzoek", meldt politiewoordvoerder Willem Migom.

Het geviseerde restaurant is eigendom van een Turks-Assyrische man die de jongste jaren een quasi monopolie zou hebben uitgebouwd op de terminal van DP World op kaai 1700. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Vorig jaar werd zijn neef, de voormalige hoofdplanner van DP World, al in de benen geschoten toen die zijn hond uitliet.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren