Tagtik

Hartverwarmend kerstverhaal uit Denderleeuw

De 21-jarige Gill en de 26-jarige Philippe gaven op kerstavond blijk van heel wat heldenmoed. De twintigers uit Denderleeuw zagen een hond verdrinken in de Dender ter hoogte van Okegem en Denderleeuw en doken meteen het water in.

Donderdag was de één jaar oude Duitse herder Pablo ontsnapt. De familie Van Hauwermeiren uit Schellebelle zocht in de nacht van donderdag op vrijdag voortdurend naar haar trouwe viervoeter. "Er kwamen al gauw tips binnen, maar het ging telkens om andere dieren", vertelt de moeder van het gezin in Het Nieuwsblad. Vrijdagmiddag werd de hond plots gespot tussen Okegem en Denderleeuw.

De 21-jarige Gill en de 26-jarige Philippe, vrienden van het gezin van hond Pablo, haastten zich meteen naar de plek waar de Duitse herder gezien was. Ze zagen de hond in de Dender drijven. "We moesten ingrijpen. Ik heb mijn schoen uitgeschopt en ben zonder nadenken het water in gedoken. Mijn smartphone stak nog in mijn broekzak, die ligt nu ergens op de bodem", vertelt Philippe. Ook Linde en Gill doken het water in om de hond te redden.

"We geraakten tot bij Pablo en hebben hem aan de andere oever uit het water geholpen. Hij was duidelijk onderkoeld en moest snel naar de dierenarts", vertelt Gill, waarna de brandweer hen wel nog moest komen bevrijden want de drie heldhaftige zwemmers raakten vast op de oever aan de overzijde van de Dender. Uiteindelijk bracht het duikteam van de brandweer van Wichelen hen met een rubberen boot op het droge.

De moeder van het gezin hield toch haar hart vast tijdens de gewaagde reddingsactie. "Ik mag er niet aan denken dat er iets ernstigs met hen gebeurd zou zijn. Dat water is zo koud, voor hetzelfde geld kregen ze iets aan het hart. Linde zou echter alles doen voor Pablo, het is haar beste vriend. Gelukkig is alles goed afgelopen. Een kerstgeschenk."

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren