Tagtik

"Hazard had nu bij Real moeten spelen"

Het was een van de transfersoaps van de afgelopen zomermercato: Eden Hazard had zijn zin uitgesproken om andere (lees: Spaanse) lucht te gaan opsnuiven en alle volgers van het voetbalnieuws smulden van alle geruchten waarover de Spaanse, Engelse en Belgische pers berichtte.

Zijn huidige club Chelsea plakte echter een stevige transfersom op zijn hoofd (200 miljoen pond) en Real Madrid bleek niet bereid om heel diep in de geldbuidel te tasten. Resultaat: de nummer 10 van de Rode Duivels speelt dit seizoen nog altijd op Stamford Bridge.

Marc Degryse, huisanalist van Het Laatste Nieuws, had het liever anders gezien. "Hazard is het niveau van Chelsea ontstegen. Het is bizar dat één van de beste voetballers ter wereld straks niet op het grootste clubpodium staat - de Champions League", aldus de ex-speler van Club Brugge en Anderlecht. "Kampioen worden in Engeland, dat hééft-ie al twee keer gedaan. Het Champions League-palmares van Hazard is in vergelijking met de voetballers met wie hij in één adem wordt genoemd - Messi, Cristiano, Mbappé, Neymar - behoorlijk povertjes."

Degryse kan begrijpen dat Hazard, met zijn zachte karakter, er niet alles aan heeft gedaan om een transfer te forceren. "Ik kan daarmee leven, maar dan moet dit echt wel zijn laatste seizoen bij Chelsea worden. Chelsea is niet van het niveau Real Madrid, Barcelona, Bayern München... Clubs waar hij vandaag met zijn status thuishoort."

(Fausto by Tagtik/Source: Het Laatste Nieuws/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren