Tagtik

Heeft Van Rossem verborgen spaarpot in Zwitserland?

Het gaat financieel niet goed met ex-beursgoeroe en voormalig miljonair Jean-Pierre Van Rossem (73). Althans dat beweert hijzelf tegenover het gerecht. Volgende week moet Van Rossem opnieuw voor de rechter verschijnen op verdenking van financieel gesjoemel.

Van Rossem woont momenteel in een armtierig appartementje in het Vlaams-Brabantse Kapelle-op-den-Bos. Dat staat in schril contrast met zijn vroegere weelderige levensstijl. Van Rossem beweert tegenover het gerecht financieel volledig aan de grond te zitten. Hij werd in het verleden al tot vijf jaar cel veroordeeld en had twintig miljoen euro schulden na financiële fraude.

Het gerecht stelt nu serieuze vragen bij het feit dat er sinds acht jaar verdacht hoge bedragen gestort werden op bankrekeningen van Lyrudmila Z., een vrouw van Russische origine waarmee Van Rossem eerst trouwde en vervolgens mee ging samenwonen. Deze grote sommen geld werden gewoon cash aan het loket gestort, in verschillende schijven om de aandacht niet te trekken.

De Russische dame beweert dat ze het geld gewoon kreeg van Van Rossem, maar het gerecht vermoedt dat daar een geurtje aan zit. Ook op de bankrekening van haar zoon, werden willekeurige en grote bedragen gestort.

Speurders ontdekten dat Van Rossem met zijn Russiche vrouw absolute luxereisjes naar Miami, Egypte en Rusland deed, samen gingen ze ook in diverse sterrenzaken eten en kochten ze een woning in Herenthout.

Met het pensioentje van Van Rossem en de uitkering van de Russische echtgenote, is deze levensstijl niet financierbaar, oordeelt het gerecht. Daarom moet Van Rossem zich volgende week andermaal gaan verantwoorden bij de rechter. De speurders zijn er immers van overtuigd dat Van Rossem stiekem nog een spaarpotje heeft staan in Zwitserland. Dit geld is volgens hen afkomstig van de eerdere frauduleuze Moneytron-constructie waarvoor hij veroordeeld werd.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren