Tagtik

Herdenking vliegtuigramp ontsierd door ... vliegtuigcrash!

De Andesvliegramp van 1972 werd zondag op het strand van het Uruguayaanse Montevideo herdacht. Op 13 oktober 1972 stortte een vliegtuigje neer met aan boord een heel rugbyteam uit Montevideo. Afgelopen weekend waren dan ook honderden inwoners samengekomen op het strand om deze dramatische gebeurtenis te herdenken.

Een tweepersoonsvliegtuigje dat deelnam aan de herdenkingsceremonie raakte afgelopen weekend echter in moeilijkheden. Terwijl de honderden mensen op de ceremonie de vliegtuigshow volgden, stortte een toestel van het type Piper J-3 plots neer in zee. Op zo'n 400 meter van de kust verdween het tweepersoonsvliegtuigje in het water. De piloot overleefde de crash als bij wonder en slaagde erin naar de kust te zwemmen.

De passagier overleefde de vliegtuigcrash echter niet. Zijn lichaam spoelde maandag aan. Als klap op de vuurpijl was de passagier de Chileen Fernando González Foretic. Hij was destijds de ploegdokter van het team waartegen de betreurde rugbyploeg uit Montevideo zou moeten gespeeld hebben in het Chileense Santiago.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren