Tagtik

Herdenkingsboom verkeersslachtoffer omgehakt

Vrienden en familie van de in 2015 overleden Niels Van der Taelen blijven verweesd achter. De boom die als herdenkingsmonument voor hun overleden kameraad was opgericht, werd deze week omgehakt.

Niels stierf in 2015 op 21-jarige leeftijd in een verkeersongeval op de Expresweg N45 in Ninove. Algauw legden vrienden en familie kaarsjes, foto's en bloemen neer aan de plek van het ongeval. De boom waartegen de wagen van het slachtoffer twee jaar geleden reed, werd als herdenkingsplek ingericht. Deze boom werd echter deze week omgehakt.

"De boom werd door de brandweer neergehaald omdat hij gevaarlijk werd. Sinds een vorige storm zaten de takken los en de boom is ook gebarsten. Het is de bedoeling dat de boom op termijn wordt vervangen en dan kan er opnieuw in een herdenkingsplek worden voorzien. In zulke omstandigheden wordt het gedenkteken aan de dienst Slachtofferhulp bezorgd, die het dan op zijn beurt aan de nabestaanden kan teruggeven", verklaart Marie De Vlieger van het Agentschap Wegen en Verkeer het plotse omhakken van de boom in Het Nieuwsblad. De familie van het slachtoffer zal een nieuwe plek creëren waar er gerouwd kan worden.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren