Tagtik

Het enige voordeel aan de sneeuwchaos

De kerstvakantie loopt op haar einde, veel wintersporters willen dan ook van hoger gelegen gebieden huiswaarts keren. In de Alpen heerst momenteel echter zwaar winterweer waardoor duizenden Vlamingen niet kunnen vertrekken.

De hevige sneeuwval van de afgelopen maanden in combinatie met een gure wind en een hevige storm zorgen voor heel wat overlast in de skigebieden in de Alpen. Zo moeten zelfs verschillende skigebieden sluiten én zijn de wegen er niet bereikbaar. Duizenden Vlamingen zitten daardoor vast in de Alpen.

Dat zorgt voor veel stress en chaos. Maar toch is er een groot voordeel verbonden aan deze situatie. Er waren deze kerstvakantie immers gevoelig minder ongevallen op de skipistes. Dit omdat veel wintersporters de skipiste vaak gewoon niet opkonden. Reisbijstandsorganisatie VAB noteerde een daling van de ongevallen op de skipistes met maar liefst 31 procent.

Als dit weekend de wintersportuittocht begint, kan dit gepaard gaan met grote files aangezien er opnieuw sneeuwval wordt voorspeld. Dit brengt ons opnieuw bij een ander nadeel aan het helse winterweer in de Alpen: startproblemen bij de wagen! Zo opende Reisbijstandsorganisatie VAB 13 procent meer dossiers voor autopech en kwamen er 16 procent meer oproepen binnen voor technische interventies. Bij Touring noteerden ze tijdens de kerstvakantie al 4 procent meer interventies voor pannes.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren