Tagtik

Hevige brand eist 4 doden in Frankrijk

Afgelopen nacht zijn bij een brand in het noorden van Frankrijk minstens vier doden gevallen. Twee brandweermannen lieten het leven en er raakten ook drie mensen zwaargewond. Dat melden de autoriteiten in het Franse departement Pas-de-Calais. 
 
Op het moment van de brand waren de ouders en twee kinderen van 16 en 22 jaar oud aanwezig in het huis. De ouders konden zich in veiligheid brengen, maar de kinderen konden niet meer tijdig ontsnappen uit de woning.

Bij de brand zijn ook twee brandweervrijwilligers van 20 en 32 jaar om het leven gekomen toen ze het huis binnendrongen. Ze werden verrast door een hete rookgaslaag die plots zelf ontbrandt. Ze bezweken na de bluswerken aan hun verwondingen. De oorzaak van de brand is momenteel nog onbekend en wordt onderzocht door branddeskundigen. 

Op Twitter drukte de Franse president Emmanuel Macron zijn medeleven uit aan de nabestaanden. (Skwadra by Tagtik/Source: La Voix du Nord/Illustration Picture: Belga)

Mes pensées vont aux familles et aux proches des pompiers décédés cette nuit et des victimes de cette tragédie. Les Français savent ce qu’ils doivent à tous ceux qui risquent leur vie pour les protéger.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) 7 januari 2018

Ook dit kan u interesseren