Tagtik

Hier staan de duurste huizen van Vlaanderen

Uit een recent onderzoek van de studiedienst van de Vlaamse regering blijkt dat de duurste huizen nog steeds in de Vlaamse Rand staan. Dit is uitzonderlijk aangezien je in de Vlaamse Rand rond de Belgische hoofdstad een grotere korting bij de registratierechten op kleinere woningen krijgt dan in de rest van Vlaanderen. Die extra tegemoetkoming maakt het echter nog steeds niet goedkoop wonen in de Vlaamse rand, blijkt uit de cijfers van de Vlaamse regering.

"Simpelwel omdat hier de gronden en woningen veel duurder zijn dan in de rest van Vlaanderen. We proberen ervoor te zorgen dat 'het recht op wonen in eigen streek' enigszins gegarandeerd wordt, opdat jonge gezinnen toch iets voordeliger kunnen aankopen", zegt minister voor de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) bij Ring Tv.

Wie een kleinere woning aankoopt met een aankoopprijs onder de 220.000 euro, betaalt in de Rand 7 procent registratierechten. In de rest van Vlaanderen geldt sinds december datzelfde tarief, maar wel enkel voor woningen met een aankoopprijs onder de 200.000 euro. Desondanks deze grotere korting op de registratierechten, blijft de Vlaamse Rand de duurste Vlaamse streek om te wonen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Ring Tv/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren