Tagtik

Hilde van Mieghem: 'Vrouw van het Jaar'

Voor het weekblad Knack is Hilde van Mieghem de 'Vrouw van het Jaar'. De actrice-regisseuse trad op de voorgrond in het debat rond grensoverschrijdend gedrag en werd de spreekbuis van de vrouwen die bij de VRT klacht indienden tegen televisiepresentator Bart De Pauw.

"In zijn filmpje op YouTube en daarna in zijn reacties bij de VRT en de VTM wentelde De Pauw zich in de slachtofferrol. Ik kón niet anders dan reageren", zo rechtvaardigt zij in het weekblad haar handelswijze. "En tegelijk vind ik het jammer. De Pauw had er als een held kunnen uitkomen." Volgens haar had hij er beter aan gedaan om zijn schuld te bekennen en uit te drukken dat hij besefte dat hij te ver was gegaan.

Toch heeft de actrice mededogen voor Bart De Pauw: "De VRT is heel streng voor hem geweest. Zijn exit had best eleganter gekund. Ik zei het al: voor mij is er altijd nog mededogen. Geen medelijden, want dat is niet koosjer." Zij wil niet wraakzuchtig of haatdragend zijn, maar wel rechtvaardig en medevoelend.

Ook voor het Amerikaanse tijdschrift Time is de MeToo-beweging het belangrijkste fenomeen van het jaar: Time verkiest de vrouwen achter de beweging tot 'Persoon van het Jaar'.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren