Tagtik

"Hoeveel kinderen moeten er nog sterven?"

Het kruispunt in Oostakker waar maandag een fietsster van 16 jaar overleed, staat al sinds 2002 op een lijst van zwarte kruispunten. In 2016 had minister van Mobiliteit Ben Weyts al eens 50 miljoen euro extra voor werken uitgetrokken, maar toch werden die 22 gevaarlijke kruispunten niet helemaal weggewerkt.

Vorig jaar had de minister al beloofd om die kruispunten versneld aan te pakken, maar dat is niet gebeurd. Met een extra 20 miljoen euro moet dit nu wel lukken. Weyts wijt de achterstand aan moeilijke onteigeningen en gemeentebesturen die niet willen meewerken.

Voor de 16-jarige Nikita komt dit echter allemaal te laat. Deze jongedame werd maandag doodgereden door een vrachtwagen op een gevaarlijk kruispunt in het Gentse Oostakker. "Hoeveel kinderen moeten er nog sterven? Altijd die beloftes, maar waarom gebeurt er nooit wat? Waarom moet dat allemaal zo lang duren? Er waren al vijftien jaar plannen om dat kruispunt aan te pakken. Dat snap je toch niet?", reageert Kathy Deweweire, moeder van de overleden Nikita, in Het Nieuwsblad.

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren