Tagtik

Hogeropgeleiden verzot op 'Temptation Island'

Is 'Temptation Island' een van uw 'guilty pleasures'? Dan is de kans groot dat u hoogopgeleid bent, want uit cijfers van het Centrum voor Informatie over de Media behoort 62% van de kijkers van het populaire programma op Vijf tot de hogere sociale groep.

"Dat zijn mensen die een hoger diploma hebben of in de hogere beroepscategorieën werken", zo vertelt Barbara Salomon, woordvoerster van Vijf, bij Het Nieuwsblad. "Het profiel van de Temptation Island-fan is inderdaad opvallend upperclass. Maar zoals met alle programma’s die hoge kijkcijfers halen, spreken we in de eerste plaats iedere laag van de bevolking aan."

Ondanks alle kritiek blijft het programma een waar kijkcijferkanon voor Vijf: gemiddeld kijken 733.000 Vlamingen naar het programma, het hoogste kijkcijfergemiddelde ooit voor dit programma.

Het fenomeen beperkt zich niet tot Vlaanderen: het programma komt ook in Nederland op de buis en daar is een groot deel van de kijkers hoogopgeleid (zij het niet zo'n hoog percentage dan in Vlaanderen). Bijna 60 procent van de Vlaamse kijkers zijn vrouwen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren