Tagtik

Huiszoekingen in onderzoek aanslagen Zaventem en Maalbeek

Speurders van de federale gerechtelijke politie hebben maandagochtend huiszoekingen uitgevoerd op acht adressen in Brussel, Schaarbeek, Anderlecht en Jette. De huiszoekingen kaderden in het onderzoek naar de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Brussel.

Er werd onder meer een huiszoeking uitgevoerd in een doe-het-zelfzaak aan de Stalingradlaan bij het Zuidstation in Brussel.

De speurders in het onderzoek rond de aanslagen van 22 maart, proberen te achterhalen waar de daders van de aanslagen het materiaal gekocht hebben waarmee de bommen werden gefabriceerd. Het vermoeden bestaat dat minstens een deel van het bommenmateriaal aangekocht is in de doe-het-zelfzaak aan de Stalingradlaan.

Het federaal parket bevestigt intussen dat er gisteren verschillende huiszoekingen uitgevoerd werden en dat daarbij vier personen werden meegenomen voor verhoor.
"De onderzoeksrechter zal in de komende uren beslissen of ze in verdenking gesteld worden en onder aanhoudingsbevel worden geplaatst", aldus het federaal parket.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren