Tagtik

"Ik dien klacht in bij elke doodsbedreiging"

Als staatssecretaris voor Asiel en Migratie heeft Theo Francken (N-VA) zeker niet de gemakkelijkste job. De gemoederen lopen soms hoog op, waardoor sommige mensen zwaar de grens van de beschaafdheid overschrijden. Zo kreeg Francken al heel wat doodsbedreigingen.

"Er zijn grenzen die je niet overschrijdt. Een doodsbedreiging aan mijn adres of dat van mijn kinderen is er zo een. Ik dien dan consequent een klacht in. Ik krijg wel vaker doodsbedreigingen. Momenteel heb ik nog een vijftal zaken lopen die in onderzoek zijn bij de politie van Lubbeek en het parket in Leuven", vertelt Francken vanuit Washington D.C. naar aanleiding van de veroordeling van een man die Francken met de dood bedreigde.

De 46-jarige Samuel V. werd woensdag veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf nadat hij vorig jaar anoniem via mail de staatssecretaris met de dood bedreigde. "Het is bij mijn weten de eerste keer dat een effectieve straf wordt uitgesproken. Dat is het bewijs dat de politie en het gerecht dit ernstig nemen. Ik ben tevreden met de duidelijke lijn en het consequente optreden van Justitie. Zowel extreemrechtse als extreemlinkse doodsbedreigers moeten gestraft worden", zegt Francken aan Belga.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren