Tagtik

Imke Courtois is ontgoocheld

Imke Courtois (29) nam onlangs afscheid als voetbalster na een rijkgevulde carrière bij de Belgische nationale damesploeg en bij Standard Luik.

Courtois was jarenlang de sterkhoudster in de defensie van de Rouches. Ze droeg maar liefst zeven seizoenen het shirt van Standard. Als kapitein van de Red Flames zette ze het damesvoetbal mee op de kaart in België. Toch kijkt de voetbalanalyste met wrok terug op haar recent afscheid van het profvoetbal.
"Mijn laatste match bij Standard was op het veld waar ik ooit ­begon. Mijn familie en vrienden zaten in de tribune. Maar er was niets voorzien door de club. Even ­later wilden ze me nog een ereronde laten lopen op het veld van de mannenploeg, maar daar was mijn achterban niet bij, en dat wilde ik niet", onthult ze in het Radio 2-programma De Rotonde.

Ook bij de natioale damesploeg had ze na een succesvolle carrière op iets meer erkenning gehoopt. "Bij de Red Flames kreeg ik een fles champagne op de laatste avond en dat was het dan. Ik had misschien op zijn minst een truitje met een leuke boodschap verwacht. Ik ben het mentaal en emotioneel nog aan het verwerken. Ik heb echt geprobeerd om het vrouwenvoetbal onder de aandacht te brengen en misschien is het een stuk mijn ego, maar ik dacht toch: 'Ik heb alles met hart en ziel gedaan en dat krijg ik dan terug?'. Maar ja, hoe neem je goed afscheid?", besluit Courtois.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren