Tagtik

Iniesta beleefde zijn mooiste moment in... Brugge!

Andrés Iniesta is aan zijn laatste weken bij FC Barcelona bezig: aan het einde van dit seizoen verlaat hij het Camp Nou. Dat heeft hij zelf aangekondigd op een persconferentie.

De bijna 34-jarige Iniesta zal 22 jaar bij Barça hebben gevoetbald. De iconische speler van de Blaugranas werd gevraagd naar zijn mooiste moment uit die tijd. 'Don Andrés' verwees naar zijn debuut met het A-elftal op 29 oktober 2002 in de Champions in het Jan Breydelstadion. Trainer Louis Van Gaal gunde hem zijn eerste minuten in het eerste elftal van Barcelona in 'Brujas'.

"Ik heb het geluk gekend veel prijzen te pakken en veel mooie momenten te beleven, maar die eerste keer bij het A-elftal, daar is alles mee begonnen. Daarom blijft het voor mij ook het meest gedenkwaardige moment", aldus Iniesta die met FC Barcelona maar liefst 31 trofeeën pakte. Samen met zijn 3 prijzen met de Spaanse nationale ploeg is er geen enkele Spaanse voetballer die meer trofeeën won. Wellicht zet hij nu de stap naar China waar hem een contract met een fabelachtig salaris wacht.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren