Tagtik

Iniesta: naar Japan in plaats van China?

In een officieel persbericht heeft de Chinese club Chonquing Dangdai Lifan laten weten dat het Andrés Iniesta niet zal aantrekken. De Spaanse middenvelder van Barça verlaat aan het einde van het seizoen Camp Nou en verwacht werd dat hij een heel lucratief contract in China zou tekenen. In plaats van China zou hij nu weleens naar Japan kunnen trekken.

De club waar Don Andrés nu mee in verband wordt gebracht is Vissel Kobe, de club die toebehoort aan ene Hiroshi Mikatani, ceo van de groep Rakuten, de shirtsponsor van ... Barça.

Volgens de Spaanse radiozender Cadena SER zou de aanvoerder van de Blaugranas een driejarig contract kunnen tekenen met een nettosalaris van 25 miljoen euro per jaar. Bovendien zou de speler een rol gaan spelen in een opleidingscentrum in Japan dat La Masia als voorbeeld neemt.

Aangezien zowel de Barcelonese als de Madrileense media over het gerucht berichtten, wint het aan geloofwaardigheid. Toch blijven ook nog andere pistes voor de iconische speler van Barcelona openliggen: ook clubs uit de Amerikaanse MLS en uit Qatar en Australië toonden immers interesse.

(Fausto by Tagtik with Dupk/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren