Tagtik

Invloed van Venezuela op Belgische gemeenteraadsverkiezingen?

Een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen hebben N-VA, CD&V en Open VLD al laten weten dat ze het niet zien zitten om met de PVDA te besturen. Deze drie Vlaamse politieke partijen vinden PVDA immers extreemlinks en oordelen dat ze te dicht aansluit bij het communisme.

Daarom peilde men in radioprogramma 'De Ochtend' op Radio 1 naar het standpunt van PVDA-voorzitter Peter Mertens, omtrent de politieke situatie in Venezuela, waar mensenrechtenorganisaties vrezen dat het communistische beleid in sneltempo afglijdt naar een dictatuur. Mertens was echter helemaal niet opgezet met deze gewaagde vraag.

"Ik vind het heel bijzonder om Venezuela te betrekken bij de gemeenteraadsverkiezingen. Na jaren van neoliberalisme en plunderingen zijn er pogingen geweest om alfabetiseringscampagnes op te zetten. Dat hebben we gesteund. Maar het huidige regime steunen we niet, net zoals we de inmenging van de Verenigde Staten in Venezuela niet steunen. Het valt mij enorm op hoe men bij vluchtelingen niet wakker ligt van mensenrechten, maar in Venezuela plots wel", stelt Mertens.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Ochtend/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren