Tagtik

Jaar cel voor trucker die plassende kleuter sloeg

Een vierjarig jongetje was heel blij toen hij eindelijk met zijn oom, de nieuwe vriend van zijn tante, op daguitstap mocht. De kleuter was immers dol op vrachtwagens en de oom uit Herselt zou hem een dagje meenemen in zijn grote truck.

De jongen keerde echter met zware verwondingen in het gelaat, de halsstreek en de billen terug van de uitstap met de 29-jarige S.D.B. "Tegen de mama van het slachtoffer vertelde de beklaagde dat het kind uit de truck was gevallen", verklaart het Openbaar Ministerie. Het vierjarige jongetje vertelde echter aan tafel een heel ander verhaal. "Hij vertelde zijn mama dat de beklaagde hem pijn had gedaan in de cabine van de vrachtwagen. Volgens de wetsarts werd het kind slachtoffer van excessieve, stompe geweldpleging onder andere tegen de hals en in de genitaliën", verduidelijkt het Openbaar Ministerie. De Leuvense strafrechter sprak gisteren een veroordeling uit.

In eerste instantie ontkende de oom alle verdachtmakingen, maar na een tijdje vertelde hij toch wat er die dag echt gebeurd was. De 29-jarige man is razend geworden omdat de kleuter tijdens het rijden per ongeluk in zijn broek plaste en met zijn boterhammetjes morste. Hierna werd de 29-jarige S.D.B. razend en gaf hij de kleuter vijf minuten lang een pak rammel.

"Alleen zijn niet alle verwondingen bij het kind het gevolg van de slagen. Een collega van mijn cliënt had gezien dat het jongetje bij het instappen een trede had gemist en hierdoor ten val kwam. Niettemin heeft mijn cliënt heel veel spijt en schaamt hij zich over wat er gebeurd is", aldus de advocaat van de gewelddadige oom.

De Leuvense strafrechter veroordeelde de trucker tot een jaar cel en 600 euro boete. De straf is met probatie-uitstel. "Het is niet uitgesloten dat de feiten zich gedeeltelijk hebben afgespeeld zoals hij vertelt. Maar zijn verklaringen kunnen niet alle letsels verklaren", oordeelde de rechter, die de beklaagde verplicht om zijn psycho-medische begeleiding te blijven volgen om zijn opvliegendheid en agressie onder controle te kunnen krijgen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren