Tagtik

Judocoach weg bij Vlaamse federatie na grensoverschrijdend gedrag

Sinds enkele dagen staat er bij de Vlaamse Judofederatie (VJF) opnieuw een vacature open van 'technisch directeur topsport'. Dat betekent dus dat de judocoach die in opspraak kwam wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag niet langer werkt bij de VJF. Dat meldt Het Nieuwsblad. 

De 55-jarige man kwam vorig jaar in opspraak na seksueel grensoverchrijdend gedrag tegen judoka’s. Hij werd al op non-actief gezet, maar nu blijkt dus dat hij niet langer werkt bij de federatie. De bal ging aan het rollen nadat verschillende ex-judoka's getuigden dat er in de judowereld een cultuur heerste van seksuele intimidatie, die leidde tot aanranding en andere vormen van seksueel misbruik.

Na de getuigenissen werd de man in mei op non-actief geplaatst in het belang van het onderzoek. Volgnes VJF-voorzitter Kirstof Van de Putte werd inmiddels in onderling overleg beslist om de samenwerking stop te zetten. 

De advocaat van de coach, Walter Damen, zegt in de krant dat hij alle aantijgingen kan ontrachten. De coach heeft in het verleden alle aantuigingen al afgedaan als "lasterlijke aantijgingen". Een ethische commissie van de VJF buigt zich nu over de zaak. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren