Tagtik

Kent u valse garages?

De Stad Brussel gaat de strijd aan met zogenaamde valse garages. Op deze sluwe manier zorgen huiseigenaars immers voor een steeds vrije parkeerplaats, waar ze eigenlijk geen recht op zouden mogen hebben.

Een parkeerplaats zoeken in onze Belgische hoofdstad is geen sinecure. Verschillende creatieve Brusselaars hebben daar echter al enkele jaren een oplossing voor gevonden.

Verschillende bewoners bouwen immers hun garage om tot extra leefruimte, maar hangen wel een sticker met 'verboden te parkeren' op de buitenkant. Dit was tot nu toe nog niet verboden, maar de Stad Brussel wil tegen deze wanpraktijk nu optreden.

Gemeenteraadslid Michael François (Défi) kloeg het systeem van de 'valse garages' aan in La Dernière Heure. Afgelopen maandag bracht hij het dan ook op de agenda van de gemeenteraad.

"Een juridische lacune. Al mag je best voor z’n valse garage parkeren, zonder dat je het risico loopt weggesleept te worden. De politie moet immers altijd eerst nagaan of het om een echte garage gaat, ook al hangt er zo’n bordje", zegt schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans de Brachène (MR). Daarom wil de schepen nog voor het einde van dit jaar een regelementering die dit fenomeen weg kan werken in de Stad Brussel.

(Skwadra by Tagtik/Source: La Dernière Heure/Illustration picture: Google Streetview)

Ook dit kan u interesseren