Tagtik

Kiest Aalst Carnaval voor Bende van Nijvel?

Binnen drie maanden is het weer zover, want dan vindt de hoogdag voor elke Aalstenaar plaats. Al maandenlang werken carnavalsgroepen aan hun praalwagen voor Aalst Carnaval 2018. Daarvoor kiezen ze jaarlijks een actueel thema, dat ze vervolgens op ludieke wijze door het slijk halen.

De recente ontwikkelingen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel komen echter te laat voor de vaste carnavalsgroepen in Aalst. Aangezien zij al enkele maanden bezig zijn aan hun wagen en al een thema gekozen hebben, zullen ze niet voor de Bende kiezen. Losse carnavalsgroepen kunnen in principe wel nog van de Bende van Nijvel hun thema maken, al hopen de verantwoordelijken van Aalst Carnaval vooral dat de carnavalisten hun gezond verstand gebruiken.

"Het is een heel gevoelig onderwerp en een Aalstenaar weet wel hoe ver hij kan gaan. Misschien komt het wel aan bod bij de losse groepen. Ik kan ze dat niet verbieden, maar ik vraag gewoon dat ze hun gezond verstand gebruiken", zegt Dirk Verleysen, de voorzitter van het feestcomité Carnaval Aalst, bij TV Oost.

De Bende van Nijvel pleegde in 1985 een bloedige overval op het Delhaize-warenhuis in Aalst. Hierbij werden acht mensen gedood. Het was de laatste overval die toegeschreven wordt aan de Bende.

(Skwadra by Tagtik/Source: TV Oost/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren