Tagtik

Kompany terug naar Anderlecht?

Rode Duivel Vincent Kompany stopt na het WK voetbal in Rusland waarschijnlijk als international. Ook Laurent Ciman kondigde aan dat de wereldbeker waarschijnlijk zijn laatste wapenfeit wordt in het shirt van de Rode Duivels.

Vincent Kompany wordt al zijn hele voetbalcarrière achtervolgd door tal van blessures. Na twee maanden in de lappenmaand, maakte hij twee weken zijn terugkeer in de basiself van Manchester City. Vince the Prince heeft nog een contract tot juni 2019 bij Manchester City. Stiekem hopen vele Anderlechtsupporters op de terugkeer van hun 'ket'. Kompany speelde immers 12 jaar lang bij RSC Anderlecht, waarvan drie jaar bij het eerste elftal.

In Hoogvliegers bij Play Sports praatte Vincent Kompany even geleden over zijn oude club. "Anderlecht blijft mijn club voor het leven. Ik sta altijd ter beschikking om de club te helpen. Ik hou van Anderlecht, maar ik denk dat mijn prioriteiten momenteel nog altijd bij Manchester City liggen. Maar Anderlecht kan altijd rekenen op mijn steun. Daarvoor hoeven ze me geen officiële functie te geven."

Wordt het zodra hij stopt als Rode Duivel en langs de grote poort kan vertrekken bij Manchester City, tijd voor een terugkeer naar zijn oude liefde? Enkel King Kompany kan over zijn toekomst beslissen. Of hij binnen enkele jaren al dan niet in voetbaloutfit of in een strak kostuum opnieuw in België te zien zal zijn, is nog niet geweten. Kompany heeft echter duidelijk wel oren naar een terugkeer naar waar het allemaal begon.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren