Tagtik

Komt Michel Lelièvre vrij?

Over drie jaar komt Michel Lelièvre, de kompaan van Marc Dutroux, vrij: dan heeft hij zijn straf van 25 jaar cel in de cel uitgezeten. Hij krijgt nu en dan al penitentiair verlof, in het kader van zijn re-integratie in de maatschappij.

De advocate van Lelièvre pleit er in Het Nieuwsblad op Zondag voor om hem nu al vervroegd in vrijheid te stellen: "Op termijn zou ik toch willen voorstellen om mijn cliënt een enkelband te geven. Of om hem vrij te laten onder voorwaarden. Dat maakt deel uit van zijn integratieproject. De wereld is in die 22 jaar helemaal veranderd", aldus advocate Benjamine Bovy. "Hij moet de kans krijgen om zachtjes te wennen aan het leven buiten de gevangenismuren. Dat zal de beste kansen geven op een goed resultaat en een geslaagde re-integratie."

Deze week herhaalt advocate Benjamine Bovy deze vraag in de kranten van Sudpresse. "In plaats van hem in 2021 vrij te laten, op het einde van zijn straf, wil hij liever vroeger vrijkomen onder de strikte voorwaarden van een enkelband, in het belang van de samenleving. Mijn cliënt vraagt zelf om die omkadering", zegt de advocate.

Paul Marchal, de vader van de vermoorde An, begrijpt niet waarom Lelièvre vervroegd zou moeten vrijkomen: "Een zachte overgang voor meneer. Wij hebben geen zachte overgang gehad van vier naar drie kinderen."

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren