Tagtik

Koning kiest voor app tegen rattenplaag

Het koninklijk paleis van Laken kampt met een rattenplaag. De onderhoudsdiensten van het paleis gaan dit ongedierte echter niet meer bestrijden met vergif, maar met een smartphoneapplicatie.

Tijdens de wintermaanden zoeken ratten droge en warme plekjes op waar ze zich kunnen verbergen én waar bij voorkeur ook eten te vinden is. Het park rond het paleis van Laken kampt daardoor met een heuse rattenplaag. Ongediertebestrijder Rentokil is hofleverancier en schakelt een nieuw snufje in om de 'koninklijke' ratten te verdelgen.

De onderhoudsdiensten maken gebruik van een smartphoneapplicatie die verbonden is met een speciale val waarin de diertjes door een hoge concentratie CO2 inslapen. Dit is immers milieuvriendelijker dan het traditionele vergif of de val waarin de ratten of muizen uithongeren.

Wanneer een rat in de val kruipt, die op een warm plekje verborgen zit, krijgt de ongediertebestrijder een melding via een applicatie op zijn smartphone. Hierna kan Rentokil de dode rat uit de val halen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren