Tagtik

Krantenboer geeft Nationale Loterij koekje van eigen deeg

De Nationale Loterij stuurt geregeld minderjarige mysteryshoppers naar krantenwinkels om na te gaan of de uitbater zich wel aan de wetgeving houdt wat betreft de verkoop van krasloten en gokspelletjes. Het is namelijk verboden om krasloten aan minderjarigen te verkopen.

De uitbater van een krantenwinkel uit Luik had even genoeg van de klopjacht die de Nationale Loterij houdt met minderjarige mysteryshoppers. Daarom besloot hij om de Nationale Loterij zelf maar eens te testen. Hij stuurde een 17-jarig meisje af op een pop-up winkel van de Nationale Loterij vlak bij zijn krantenwinkel in Luik. Dat leverde een verrassend resultaat op.

"Ze kon er zomaar een Win for Life kopen. Iets later stapte ze er nog eens naartoe en kon ze zelfs voor een tweede keer zo’n biljet kopen. Als wij verkopen aan minderjarigen, krijgen we een boete, en moeten we 10 procent van onze Loterijverkoop afstaan. Terwijl zij het zelf zomaar doen", zegt Mathieu Brion, de bewuste dagbladhandelaar die de test uitvoerde, in de Waalse Sudpresse-kranten.

De Nationale Loterij betreurt het voorval en haalt ter verdediging aan dat 'het meisje er meerderjarig uitzag'. De Luikse dagbladhandelaar kreeg wat hij wou: een goed gesprek met de Loterij aangezien het op drukke momenten in realiteit niet altijd mogelijk is om tot identiteitscontrole over te gaan. "Binnenkort zitten we wel nog eens aan tafel met de dagbladhandelaar", stelt de Loterij gerust.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren