Tagtik

KV Mechelen ontslaat Ferrera

Yannick Ferrera (37) is niet langer hoofdtrainer bij voetbalclub KV Mechelen. Malinwa won dit seizoen nog maar één wedstrijd en staat op een teleurstellende voorlaatste plaats in de Belgische competitie. Afgelopen weekend verloor Mechelen het bodemduel op het veld van Eupen met 4-1. Met deze zware nederlaag en een 8 op 33 heeft het bestuur van KV Mechelen besloten om de samenwerking met Yannick Ferrera stop te zetten.

"We zijn zwaar ontgoocheld in de resultaten. De match in Eupen heeft bewezen dat de coach nog onvoldoende impact heeft op de groep om resultaten neer te zetten. We hebben vorig seizoen met Ferrera een ongelofelijke strijd geleverd voor Play-off 1, waarvoor we hem ook dankbaar zijn. We betreuren dan ook dat we de samenwerking moeten stopzetten. Zoiets zijn we als club niet gewend te doen. Ook de spelers dragen verantwoordelijkheid. Maar er moest ingegrepen worden. We hopen dat de spelers nu hun rug rechten en resultaten neerzetten", geeft KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans meer uitleg bij het ontslag.

Voorlopig nemen assistent-trainers Tom Caluwé en Sven Swinnen en doelmannentrainer Jugoslav Lazic het eerste elftal onder hun hoede.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren