Tagtik

Lara Croft: van bimbo tot feministisch voorbeeld

Avonturierster Lara Croft is wereldberoemd door haar rol in de Tomb Raider-films, maar minstens even gekend door haar bestaan als videogamekarakter. Croft ondergaat echter in de nieuwe Tomb Raider-film een gedaanteverandering.

De Zweedse actrice Alicia Vikander (29), die in de huid van Lara Croft kruipt in de nieuwste film, onthulde in de The Graham Norton Show dat de boezem van Craft niet meer is zoals voordien.

De vertolkingen van Angelina Jolie als Lara Croft zorgden ervoor dat het personage heel sexy bleef en telkens gewaagde outfits droeg. Daar zijn de makers van de Tomb Raider-films nu een beetje vanaf gestapt. Ze willen Lara Croft immers minder als lustobject afbeelden, en meer als sterke onafhankelijke vrouw naar voor brengen. Dat heeft ook gevolgen voor de outfit van actrice Alicia Vikander in de nieuwste film.

Zo draagt Lara Croft haar ultrakorte shortje niet meer, maar kiest ze nu voor een handige cargobroek met een topje. De boezem van de actrice werd wel nog een beetje opgevuld. "Het kleine beetje dat ik heb, duwde ik een stukje omhoog", grapt de Zweedse Alicia Vikander.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren