Tagtik

Laurent is het pesten kotsbeu

Als N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge zijn excuses niet aanbiedt aan prins Laurent, dan daagt de prins hem voor het gerecht wegens laster. Buysrogge beschuldigt Laurent er immers van dat hij een vals activiteitenverslag heeft ingediend. Aan Het Nieuwsblad meldt Laurent dat het pesten nu eindelijk eens moet stoppen.

"Buysrogge zal niet de laatste politicus zijn tegen wie ik een rechtszaak aanspan", aldus Laurent bij de krant. "Ik ben het kotsbeu dat men mij aanvalt puur omdat ik de zoon of broer ben van een koning."

In een telefoongesprek met Het Nieuwsblad verwijst prins Laurent naar de vervolging van de Joden in de Tweede Wereldoorlog: "Als er zoiets gebeurt tegenover mij, denk ik dikwijls aan de Joden die werden doodgeschoten, gewoon omdat ze Jood waren", zo klinkt het. "Hoe is het in deze wereld nog mogelijk dat men iemand beschuldigt omdat hij tot een groep mensen of een familie behoort? Het begint met pesterijen, maar het leidt tot haat."

Laurent vergelijkt ook met de scholieren die in de Verenigde Staten overgaan tot schietpartijen in hun school: "Er zijn veel studenten die een moord plegen omdat ze gepest worden op sociale media. Denk eens aan alle kinderen die een moord plegen. Denk aan alle Joden die gedood werden. Denk aan elke mens die gedood werd omdat hij tot een minderheid behoorde."

Laurent zegt niets te hebben tegen de partij N-VA, maar laakt wel de manier waarop de partij stemmen probeert te winnen op zijn kap.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren