Tagtik

Laurent reageert op verlaagde dotatie

Afgelopen zomer kwam prins Laurent onder vuur te liggen na een bezoek aan de Chinese ambassade waarvoor de regering geen toestemming had gegeven. De federale regering kwam overeen om de dotatie van Laurent voor 2018 met vijftien procent te verlagen.

Deze 'straf' kwam er nadat Laurent in legeruniform aanwezig was op de ambassade van China, zonder toelating van de regering. Dat meldt de woordvoerder van prins Laurent. Laurent was aanwezig op de negentigste verjaardag van het Chinese leger, maar vroeg de regering niet om toestemming om er aanwezig te mogen zijn. Vervolgens postte de prins zelfs een foto van de bijeenkomst op zijn sociale media. VTM meldt dat Laurent vanaf dit jaar 47.000 euro minder zal krijgen.

Gisteren reageerde Laurent voor het eerst op deze verlaging van zijn dotatie. "Ik begrijp niet waarom wij niet gehoord geweest zijn en waarom een stuk van de dotatie weg is. Maar ik ben niet slim genoeg om te begrijpen waarom het zo is", zei Laurent gisteren vanop het Autosalon in Brussel.

(Skwadra by Tagtik/Ilustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren