Tagtik

Laurent wil Kamerlid voor de rechter dagen

Prins Laurent wil Peter Buysrogge, Kamerlid voor de N-VA, voor de rechter dagen. Die beschuldigt het lid van de Belgische koninklijke familie ervan dat hij fraude heeft gepleegd bij het indienen van zijn activiteitenverslag voor 2017.

"Tussen de 54 activiteiten die hij vermeldt, staat niks over zijn bezoek aan de Chinese ambassade. Dit doet vragen rijzen over wat er nog allemaal ontbreekt op de lijst. We weten dat Laurent op dat feestje aanwezig was, hij heeft dat ook nooit ontkend. We kunnen uit het verslag dus niet afleiden waar hij werkelijk mee bezig is," aldus Buysrogge.

De advocaat van prins Laurent stuurde een brief naar de N-VA: daarin schrijft hij dat niet alle activiteiten van de prins moeten worden vermeld en dat hij niet wil beschuldigd worden van fraude. Hij is van plan de Kamerlid aan te klagen voor laster en een schadevergoeding te vragen.

"De tijd dat de koninklijke familie parlementsleden onder druk kon zetten, ligt gelukkig al geruime tijd achter ons. Het is 2018 en niet 1918. Ik laat mij niet doen door zo’n dreigementen. En wees gerust, ik zal mijn excuses niet aanbieden", zo reageerde Buysrogge al bij Het Nieuwsblad.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren