Tagtik

Legendarische Belgische discotheek sluit

Met de sluiting van discotheek La Rocca in Lier, eindigt het tijdperk van de Belgische megadancings. "De tijden zijn veranderd", zegt uitbater Wim Van Ouytsel die La Rocca na 29 jaar voorgoed sluit, hem wil platgooien en met een nieuw feestconcept op de proppen wil komen.

"We zijn lang de enige grote discotheek geweest in een straal van driehonderd kilometer. Onze klanten kwamen vanuit de kust tot Limburg. Maar tegenwoordig gaan veel mensen niet meer elke week naar de discotheek, onder meer door de strenge alcoholcontroles op de weg. Het uitgaansleven van jongeren is in de laatste jaren ook grondig veranderd. Ze beginnen een feestje vaak thuis, en zakken dan af naar een locatie van maximaal dertig kilometer van hun huis, zodat de taxi betaalbaar wordt", zegt La Rocca-uitbater Wim Van Ouytsel in Het Nieuwsblad.

Daarom zal La Rocca vanaf januari 2018 definitief stoppen met de feestjes op zondagavond. Zeker tot na Pasen blijft La Rocca wel de wekelijkse r&b- en funkavonden op vrijdag en de houseavonden op zaterdag aanbieden. Daarna is ook dat verhaal voorgoed ten einde.  "In het nieuwe gebouw moet een winkelruimte komen, met daarboven de vernieuwde La Rocca. In het nieuwe concept blijft de dansvloer wel bestaan. Hij zal moduleerbaar zijn, en kan groter of kleiner worden, afhankelijk van het evenement", kondigt uitbater Wim de nieuwe plannen aan.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren