Tagtik

Leggen Catalanen Brussels verkeer lam?

Vandaag verwacht de Brusselse politie 20.000 Catalanen die in de hoofdstad van Europa een optocht komen houden. Twee pro-onafhankelijkheidsgroeperingen, de Nationale Catalaanse Vergadering en Òmnium Cultural, organiseren de manifestatie.

De helft van de demonstranten komt met de auto, zo'n 4.000 arriveren met bussen en zo'n 2.500 met het vliegtuig, aldus de organisatoren die woensdag nog een persconferentie beleggen. Nog een deel van de betogers komt met mobilhomes en met de trein. De politie van Brussel-Elsene zegt voorbereid te zijn op de manifestatie.

De Brusselse politie verwacht toch heel wat verkeershinder. Zo zullen er vermoedelijk verkeersproblemen zijn tot in de oostelijke rand van Brussel. De politie roept dan ook iedereen op niet met de auto naar Brussel te komen.

De betoging van de Catalanen start omstreeks 11.30 uur aan het Jubelpark/metrostation Merode, en trekt via de Renaissancelaan en de Stevinstraat naar de Steenweg op Etterbeek, voorbij het metrostation Maalbeek, tot aan het Jean Reyplein in Etterbeek. "Die straten worden sowieso afgezet. Maar we verwachten dus ook zware verkeershinder in de Europese wijk en in de oostelijke rand", waarschuwt woordvoerster Ilse Van de Keere van de politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene bij Bruzz.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren