Tagtik

Levensgevaarlijke sabotage op triatlon

Het mag een mirakel genoemd worden dat afgelopen zaterdag geen atleten zwaargewond raakten tijdens de kwarttriatlon in Brugge. Onbekenden hadden immers spijkers en frituurolie over het wegdek van het parcours verspreid.

Gelukkig ontdekten medewerkers van de triatlon de sabotage al 's ochtends vroeg waardoor ze de spijkers konden verwijderen en de frituurolie konden van het wegdek schrapen. Een aantal rubberen matten bleken overgoten te zijn met frituurolie, waardoor ze spekglad waren. De frituurolie kon met zand verwijderd worden en de organisatie draaide de matten om zodat de atleten er geen last van hadden.

Maar net voor de triatleten aan hun opwarming op het parcours begonnen, kon de sabotage volledig ontmanteld worden. "Ik mag er niet aan denken dat enkele spijkers waren blijven liggen of dat iemand zou uitglijden in de olie. Wie doet nu zoiets?", vraagt organisator Patrick Alderweireldt zich af in Het Nieuwsblad.

De organisatie diende een klacht in tegen onbekenden. Her en der wordt geopperd dat ontevreden buurtbewoners achter de actie zouden zitten.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren