Tagtik

Limburg bakermat van Italiaanse maffia?

De Italiaanse maffia is in Limburg aanwezig en controleert van hieruit, via de havens van Antwerpen en Rotterdam, de Europese drugshandel. Dat is wat de procureur van Limbug, Guido Vermeiren, zegt in de kerstuitzending van TV Limburg die vandaag uitgezonden wordt.

De procureur klaagt aan dat dit probleem veel te lang genegeerd werd en dat hij nu meer middelen eist om de maffia te bestrijden. "Ik ga er niet heel veel over vertellen omdat we ze gaan bestrijden. Ik denk dat we het heel lang niet gezien hebben, dat het heel lang niet aangepakt is en dat het absoluut noodzakelijk is om nu multidisciplinair op te werken en daar bijzonder hard op in te zetten. Die criminaliteit zit verweven met de bovenbouw, de economische wereld en die verstoort het economisch verkeer in Limburg", verklaart de procureur des konings.

Net zoals in andere landen, is de maffia ook in Limburg niet opzichtig aanwezig. "U zal ze niet onmiddellijk zien. Van hieruit organiseert men de grote drugstransporten in gans Europa. Als er in de haven van Antwerpen cocaïne binnenkomt, dan is althans een deel daarvan besteld door Limburgse bendes", zegt de procureur op TV Limburg.

Inmiddels zijn er op het hoogste niveau contacten hierover tussen het parket van Limburg en de justitie in Italië

(Skwadra by Tagtik/Source: TV Limburg/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren