Tagtik

Lippens: "Hier geen naaktstrand, wij steunen textielindustrie!"

Naturisme is al lang niet meer zo populair geweest in België als op dit moment. De afgelopen jaren kozen steeds minder mensen voor naturisme, maar daar lijkt nu duidelijk verandering in te komen. Zo verwacht de Federatie van het Belgische Naturisme dit jaar 8.200 betalende leden, dat zijn er 600 meer dan twee jaar geleden.

"De nieuwe leden komen vooral uit de leeftijdscategorie 30 à 40. Daar waar de werkdruk vaak het grootst is. Naturisme is letterlijk de knop even af zetten. Wie zijn kleren achterlaat, laat daarmee ook de gsm en het werk achter zich. En het sluit perfect aan bij de grote roep om terug naar de natuur te gaan", verklaart Koen Meulemans van de naturistenfederatie.

De Federatie onderhandelt zelfs met enkele kustgemeenten om een nieuw naakstrand in te richten omdat het huidige naaktstrand in Bredene te klein wordt voor de talrijk aanwezigen.

"Het is dringend tijd voor een tweede naaktstrand. Bij vloed zitten we als haringen in een ton. Met duizend man op een strookje van vierhonderd meter", beschrijft Meulemans.

Toch staan niet veel kustgemeenten te springen om naturisten op het strand te verwelkomen. Zo is Leopold Lippens, burgemeester van Knokke, absoluut tegen een naaktstrand in zijn gemeente. "Zoiets past niet bij onze gemeente. Wij steunen de Belgische economie en textielindustrie. Elke strandganger moet minstens één iets dragen, anders zijn ze niet welkom", zegt Lippens krachtig in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren