Tagtik

Lommels drugslabo lacht met arm der wet

Op amper één jaar tijd hebben onbekenden al vijf maal drugsafval gedumpt in het Limburgse Lommel. Vrijdag werd opnieuw een vondst gedaan.

In de buurt van de Blauwe Kei vonden wandelaars drie weken geleden tientallen vaten. In verschillende vaten zat nog een lekkende chemische substantie. De civiele bescherming ruimde de vaten op en de gerechtelijke politie startte meteen een onderzoek op aangezien deze vaten vermoedelijk van een drugslab afkomstig zijn. Een deel van de chemische substantie was reeds in de bodem getrokken. Het dumpen van drugsafval is een groot probleem in Limburg, zo werd het afgelopen jaar tot vijftien keer drugsafval gedumpt.

Gisteren hebben onbekenden opnieuw een tiental vaten drugsafval gedumpt in Lommel op exact dezelfde plek als drie weken geleden. Ditmaal gaat het om twee grote vaten van een kubieke meter en een tiental vaten van zo'n 20 liter. Net zoals drie weken geleden werden ze in de Ankerstraat in Lommel op een open vlakte gedumpt.

Voorlopig is er nog geen spoor van de daders. Het parket en de federale gerechtelijke politie van Limburg onderzoeken de zaak.

(Skwadra by Tagtik/Source: TV Limburg/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren