Tagtik

Loodzware straf voor koppel dat zoontje 15u lang buitensloot

Het nieuws shockeerde het hele land: een koppel uit Sint-Joost-Ten-Node had hun 6-jarig zoontje maar liefst 15 uur op het terras in de vrieskou gezet. De jonge knaap had op tweede kerstdag 2016 honger gekregen en ging zelf naar de keuken en nam iets te eten. Daarop sloegen de stoppen door bij de moeder en stiefvader en straften ze de jongen door hem op het terras op te sluiten.

De jongen, die slechts een pyama droeg, verkeerde even in levensgevaar, maar herstelde uiteindelijk toch volledig. Hij was ernstig ondervoed en onderkoeld. Het bleek niet de eerste keer te zijn dat het koppel hun zesjarig zoontje en zijn tweelingzus mishandelde.

De man en vrouw uit Sint-Joost-Ten-Node kregen in eerste aanleg een celstraf van 5 en 6 jaar. Ze gingen echter in beroep tegen deze uitspraak, maar blijven nu achter met een veel zwaardere straf. De rechtbank veroordeelde hen voor hun onmenselijke behandeling en foltering vandaag beide tot een gevangenisstraf van 10 jaar. De kinderen worden geplaatst door de jeugdrechter.

(Skwadra by Tagtik/Ilustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren