Tagtik

Lukaku: een van de snelste spelers op het WK!

Het voetbal wordt steeds meer een sport die geregeerd wordt door cijfers en statistieken. Op het WK is dat niet anders: in de staf van de nationale selecties zitten specialisten die gegevens verzamelen tijdens trainingen en wedstrijden en tijdens en na de wedstrijden worden talloze cijfers op lezers en kijkers losgelaten.

Zo weten we dat na de eerste speelronde geen enkele ploeg meer kilometers heeft gelopen als Rusland (118), terwijl Colombia maar aan 93 kilometers raakt. Spanje heeft de meeste passes gegeven (759), Zuid-Korea heeft de meeste fouten gemaakt (23) of geen enkele speler was meer het slachtoffer van een overtreding als Neymar (10).

De Rode Duivels komen niet vaak voor in de top 5 van alle statistieken, op twee spelers na. Romelu Lukaku heeft met 32,83 km per uur de vijfde hoogste snelheid op dit WK gehaald. De snelste? Dat was Cristiano Ronaldo met 33,98 km per uur. En met 91 stuks staat Toby Alderweireld op nummer 4 in de ranglijst van de spelers met de meest geslaagde passes.

(Fausto by Tagtik/Source: AS/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren