Tagtik

Maak u klaar voor 5 cm sneeuw

Komend weekend zal de winter opnieuw stevig haar intrede doen in België. Terwijl de temperaturen overdag in het begin van de week eerder rond de vijf à zeven graden schommelen, zakt het kwik zaterdag en zondag in de Ardennen fors. Dat levert meteen een sneeuwtapijt op.

Afgelopen weekend zakten heel wat Belgen af naar de Ardennen om er te genieten van de hemelse natuur op latten of met hun voeten stevig ingepakt in warme wandelschoenen. Ook komend weekend zullen de wintersporters in de Ardennen terecht kunnen voor wat sneeuwpret. De komende dagen verdwijnt de sneeuwlaag, maar tegen vrijdag zal een nieuwe sneeuwlading in combinatie met vriestemperaturen voor feeërieke sneeuwlandschappen zorgen in de Ardennen.

Ook de rest van het land mag zich komend weekend aan sneeuwvlokken verwachten, zegt weerman David Dehenauw. "De wind draait naar het noordwesten en overal in het land valt winterse neerslag: ­korrelhagel of natte sneeuw. ­’s Avonds of ’s nachts kan die sneeuw ook in Vlaanderen even blijven liggen. Opletten op de weg dus. Al zal de sneeuw overdag wel verdwijnen, omdat het dan tussen drie en vijf graden wordt." In de Ardennen zal het sneeuwtapijt vermoedelijk wel blijven liggen. Zo verwacht weerman Dehenauw zeker vijf centimeter sneeuw.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren