Tagtik

Man blaast vrouw op in Geraardsbergen

De Hasseltsestraat in Ophasselt, deelgemeente van Geraardsbergen, daverde gisterenavond op haar grondvesten. Door een zware explosie werd de volledige achterzijde van een woning er omstreeks 23.00 uur weggeblazen. Buren schrokken wakker en belden onmiddellijk de hulpdiensten.

Buurman Kristof Papeleu liep samen met enkele andere bezorgde buren meteen de getroffen woning binnen, in de hoop hun buren nog te kunnen helpen. In de living deed Kristof een lugubere ontdekking. "De vrouw lag in de living in een plas bloed. Een verschrikkelijk beeld, we wisten meteen dat er iets mis was. Er lag een hamer op het aanrecht in de keuken, het lichaam was ook duidelijk naar de living verplaatst. Er had zich duidelijk een drama afgespeeld. Naar gas rook het niet meer, de achtergevel was dan ook volledig open."

Buren en politie vermoeden dat de mannelijke bewoner, die nog maar anderhalve maand in het huis woont en geregeld bezoek kreeg van het slachtoffer, het vrouwelijke slachtoffer heeft vermoord en alle sporen wou doen verdwijnen met de explosie.

Een buurman zag de bewoner ook meteen na de explosie wegspurten. "Zijn gezicht was volledig zwart, later hebben we hem hier wat verderop de steenweg zien kruisen." De politie verwittigde het parket en een onderzoek werd geopend. De dader is inmiddels opgepakt en wordt verhoord op het politiekantoor.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Google Streetview)

Ook dit kan u interesseren