Tagtik

Man krijgt na 31 jaar prijzengeld van 'Pak de Poen'-show

In 1987 was hij een veertienjarige knaap en maakte hij kans op 25.000 Belgische frank, toen toch een serieus bedrag. Arn ­Vervloet uit Keerbergen nam deel aan de toenmalige 'Pak de Poen'-show op de BRT en zou normaal gezien gebeld worden door de presentator, Manu Verreth. Arn zou één vraag juist moeten beantwoorden aan telefoon en zou dan 25.000 Belgische frank winnen. Maar de 14-jarige jongeman wachtte minutenlang vruchteloos aan de telefoon en kreeg geen oproep van de bekende Manu Verreth ...

Wat bleek, omdat Manu Verreth het telefoonnummer van de familie Vervloet live in de uitzending luidop had opgezegd, begonnen kijkers het nummer massaal te bellen, waardoor de presentator telkens op een bezettoon strandde. Dat ontdekte Steven Van Herreweghe gisterenavond in het VRT-programma Van Algemeen Nut. Samen met Rudi Vranckx zorgde hij voor gerechtigheid.

Arn kreeg gisterenavond, maar liefst 31 jaar na zijn deelname, dan toch uiteindelijk de vraag die hij in de 'Pak de Poen'-show zou moeten beantwoord hebben. 'Met welk lied zal Liliane St.Pierre België vertegenwoordigen op het ­Eurovisiesongfestival?', was de vraag van 25.000 frank. Na wat hulp van journalist Rudi Vranckx wist Arn met het correcte antwoord, Soldiers of Love, zijn 1.145,22 euro dan toch op te strijken.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: VRT)

Ook dit kan u interesseren