Tagtik

Man leeft in verlaten Maaseiks ziekenhuis

Limburgse urban explorers die leegstaande gebouwen bezoeken en filmen, zijn op onverwacht gezelschap gestoten toen ze een verlaten ziekenhuis in Maaseik bezochten.

Op de tweede verdieping van het volledig verlaten ziekenhuis in de Monseigneur Koningsstraat, kwamen de urban explorers plots een man in kamerjas tegen. Nadat in september de patiënten verhuisd zijn naar het nieuwe fusieziekenhuis Maas en Kempen, staat dit ziekenhuis leeg. Althans dat dacht iedereen ...

Meer dan twee uur trokken de Limburgse urban explorers rond in het ziekenhuis, tot ze plots een bewoner tegenkwamen. Op de tweede verdieping ontmoetten de jongens plots een verwarde man in kamerjas. Hij heeft zijn intrek genomen in een verlaten ziekenhuiskamer.

De man verwittigde zelf de politie, waarna duidelijk werd dat de bewoner wel degelijk een vergunning heeft om in het verlaten ziekenhuis te verblijven. De politie Maasland bevestigt dat het ziekenhuis eigendom is van het OCMW en dat de kamers verhuurd worden door Prevenda om leegstand tegen te gaan.

(Skwadra by Tagtik/Source: TV L/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren