Tagtik

Man springt in Schelde tijdens vlucht voor politie

Een 38-jarige automobilist reed afgelopen nacht omstreeks 3.25 uur door het rode licht aan de Ledeganckkaai in Hoboken. Inspecteurs van de politie zagen dit gebeuren en wilden de man dan ook controleren.

Toen de bestuurder tot stilstand aangemaand werd, ging hij er plots met scheurende banden vandoor. De inspecteurs zetten onmiddellijk de achtervolging in. De 38-jarige vluchtende bestuurder reed het jaagpad op aan een snelheid van 120 km/u. Even verder aan de dijk in Hoboken Polder, kwam de man met zijn wagen vast te zitten in het slib.

De verdachte haastte zich uit zijn wagen en sprong in het water. De man wou de Schelde overzwemmen om zo te kunnen ontkomen aan de politie. Halfweg zijn nachtelijke zwembeurt bedacht hij zich echter door het ijskoude water. De man kwam na zes minuten watertrappelen zelf uit het water. Inmiddels hadden de inspecteurs al de brandweer en de hulpdiensten gebeld.

De verdachte werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar. Uit een bloedproef bleek dat de man onder invloed was van verdovende middelen. Zijn wagen was niet verzekerd.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren