Tagtik

Marc Soler wint Parijs-Nice

Wat een ontknoping van Parijs-Nice. Marc Soler wint de rittenkoers na een secondenspel. De Spanjaard begon de dag met 37 seconden achterstand, maar wist toch nog de overwinning binnen te halen.

Hij zette in de laatste rit de concurrenten al snel op één minuut en graaide aan de 2e tussensprint nog eens drie seconden mee.

Het was de Belg Wellens die de finale deed ontploffen op de slotklim. Edward Teuns en de broers Izagirre konden Wellens volgen. In de afdaling moesten de broers de rol lossen, maar samen met Adam Yates konden ze in de achtervolging terugkomen tot bij Wellens en Teuns. 

Uiteindelijk was het De la Cruz die de rit won. Hij had in de sprint geen concurrentie aan Fraille en eindwinnaar Soler. De achtervolgers probeerden nog om dichter te komen op Soler, maar ze kwamen net te laad. Konrad won de sprint voor Wellens, Yates en Teuns. Soler was 35 seconden eerder over de streep gebold. Na wat rekenwerk werd de Spanjaard uitgeroepen tot winnaar van Parijs-Nice. Tim Wellens werd vijfde in het eindklassement en Edward Teuns zesde. (Skwadra by Tagtik/Source: Sporza/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren