Tagtik

Massaal files naar het zuiden

Wie vandaag of morgen met de wagen naar het zuiden trekt, verwacht zich best aan behoorlijk wat files. Dit weekend wordt immers qua verkeersdrukte aangeduid als code rood, voor de terugkeerders geldt code oranje. Op de snelwegen richting zuiderse toeristische bestemmingen stond er zaterdagochtend omstreeks 8.00 uur al een stevige file.

In Frankrijk is het omstreeks 07.30 uur op de A7 Lyon-Orange al één uur aanschuiven. Er beginnen zich ook files te vormen op de A1 Rijsel-Parijs (15 minuten extra) en de A10 Parijs-Bordeaux (10 minuten extra). Aan de Mont Blanc-tunnel is het 25 minuten aanschuiven. Dat meldt mobiliteitsorganisatie VAB.

Ook richting Duitsland verloopt het verkeer moeizaam, vooral op de A3 Frankfurt-Würzburg verloopt het verkeer moeizaam, automobilisten verliezen er een half uur. Tussen Würzburg en Nuerenberg moet men daar nog eens 10 minuten bijrekenen. Verderop richting Oostenrijk is het een uur aanschuiven op de A8 München-Salzburg. Dat meldt Touring.

Op de A10 Salzburg-Villach in Oostenrijk verliezen bestuurders 15 minuten. Traditioneel is het ook in Zwitserland voor en na de Gotthardtunnel richting Italië behoorlijk druk. Daar staat elf kilometer file, goed voor bijna 2 uur wachttijd.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren