Tagtik

"Maximiliaanpark teruggeven aan omwonenden"

De buurtbewoners rond het Brusselse Maximiliaanpark zijn de overlast kotsbeu. Honderden migranten gebruiken het park in de Noordwijk al een drietal jaar als slaapplek op weg naar Engeland. De klachten van de omwonenden stapelen zich echter op, waardoor het Brusselse stadsbestuur belooft actie te ondernemen.

De Stad Brussel vindt dat de illegalen immers geen reden meer hebben om in het bewuste park te verblijven aangezien veel van de migranten in het Maximiliaanpark immers niet van plan zijn om asiel aan te vragen in België. Bijgevolg kan de nabijheid van de Dienst Vreemdelingenzaken geen reden meer zijn om in het park te verblijven.

"Het park moet opnieuw van de omwonenden worden. Als we niets doen, ziet het park er binnen vijf jaar nog hetzelfde uit", zegt eerste schepen Alain Courtois (MR), die hieromtrend al samenzat met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Courtois hoopt het Maximiliaanpark opnieuw leeg te krijgen door de federale politie in te schakelen om de instroom tegen te houden, de illegale migranten die er al verblijven naar een andere plaats te brengen en de lokale politie de opdracht te geven om de controles op te drijven.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren